Financiering

Projectfinanciering

Energieprojecten worden vaak apart gefinancierd met projectfinanciering bestaande uit eigen en vreemd vermogen. Odura helpt vooraf met het doorrekenen van het project om de optimale financieringsbalans te vinden. Vervolgens kunnen we je ondersteunen bij de selectie van de financiers en het begeleiden van het project tot en met financial close. Dit is het samenspel waarbij zowel de contractvorming voor de realisatie van het project als de financieringsdocumentatie bij elkaar moeten komen. We houden graag het overzicht en zorgen ervoor dat de eindstreep wordt gehaald.

 

Overige financieringsvormen

De kapitaalmarkt is altijd in beweging en de financieringsmogelijkheden zijn in de energiemarkt zeer divers. Van crowdfunding en coöperatief financieren, tot green bonds, SIB’s, groenfondsen en projectfinancieringsstructuren. Het scala is eindeloos. Er is een trend waarneembaar naar hybride vormen waarbij financieel en maatschappelijk rendement wordt gecombineerd. Daarnaast wordt de energiemarkt gekenmerkt door een breed palet aan fysieke en afgeleide instrumenten waarmee ze steeds meer gaat lijken op de financiële markt.

Odura heeft een goed netwerk bij investeerders en financiers en kan je helpen bij het vinden van de juiste match, inclusief begeleiding van de transactie. Ook denken we graag met je mee over alternatieve financieringsstructuren.

Eerste Straatje van Best 5
5211 XH
‘s-Hertogenbosch