Zonneveld Dassenberg

We willen niet alleen adviseren, maar ook doen! We vinden het belangrijk om ook op eigen initiatief bij te dragen aan een groene toekomst. Daarom ontwikkelen we zonneparken in samenwerking met lokale partijen en met een sociale aanpak.

 

Zonneveld Dassenberg Bergen op Zoom telt straks ruim 17.000 panelen en heeft dan een totaal piekvermogen van 9,3 MWp. Hiermee wordt jaarlijks ongeveer 8,7 miljoen kWh zonnestroom geproduceerd, voldoende om ca. 3.200 huishoudens van groene energie te voorzien. Het zonneveld zal in de zomer van 2022 worden gebouwd en naar verwachting in september of oktober 2022 in gebruik worden genomen.

 

Zonneveld Dassenberg is het eerste zonnepark met burgerparticipatie in Bergen op Zoom. Samen met lokale betrokkenen hebben we dit project in de periode 2018 – 2022 ontwikkeld op een manier die tot zoveel mogelijk maatschappelijke meerwaarde leidt.

 

Geïnteresseerde mensen uit de omgeving kunnen mee investeren. Het zonneveld zal bovendien 0,60 euro per geproduceerde MWh gaan afdragen aan de Stichting Energietransitie Bergen op Zoom.  Deze Stichting is er ‘voor en door inwoners’ en zet zich in voor verduurzaming van het energieverbruik (inclusief energiebesparing) van alle inwoners van de gemeente Bergen op Zoom. Zie de website van de Stichting voor meer informatie.

 

Bij het ontwerp en het beheer van Zonneveld Dassenberg is veel aandacht voor de meerwaarde voor natuur. De ontwikkeling van de natuurwaarden in relatie tot het zonnepark wordt gemonitord in samenwerking met Wageningen Environmental Research en vrijwilligers van de natuurvereniging KNNV Roosendaal/ Bergen op Zoom.

 

Meer informatie over de ontwikkeling en realisatie van het zonneveld is te vinden in deze presentatie:  Zonneveld Dassenberg – Toelichting 2022-03.