Training ‘Elektriciteitsmarkten en flexibiliteit’

Lange tijd was het voor iedereen een vanzelfsprekend goed: elektriciteit. Dat is de laatste jaren echter snel veranderd. Zonne- en windenergie geven de energiemix een groene impuls – maar ook grilligheid; tegelijkertijd kleurt de netcongestiekaart elk jaar roder en zetten geopolitieke crises de energievoorziening onder druk. Het eens zo rustige vaarwater waar onze Nederlandse elektriciteitsmarkt lange tijd op voer is omgeslagen naar een onstuimige zee die op en neer golft.

Een goede reden om je eens te verdiepen in de elektriciteitsmarkt. Onbalans, flexibiliteit, prijsvolatiliteit, energieopslag, oplopende nettarieven; de termen vliegen je de laatste tijd om de oren. Wie de markt begrijpt, kan er zijn voordeel mee doen. Want: hoe komt onze energievoorziening eigenlijk tot stand? Wie zorgen er voor een goede balans tussen vraag en aanbod? Welke rol gaan energieopslag en flexibiliteit spelen in de energietransitie? En welke rol kun je als marktpartij zelf invullen?

Het energielandschap zal de komende jaren alsmaar blijven veranderen. Na een training ‘Elektriciteitsmarkten en flexibiliteit’ van Odura is jouw bedrijf in staat met de markt mee te bewegen en risico’s om te zetten in kansen. We leggen je uit hoe verschillende elektriciteitsmarkten in elkaar zitten en met elkaar wisselwerken en wat dat voor jouw bedrijf of productie-installatie betekent. We bespreken verrassende feiten en beruchte fabels; daarnaast belichten we de rol van energieopslag. Wat kun je met een batterij? Wat is het verdienmodel, en welke andere vormen van flexibiliteit zijn er?

Met onze training leggen we je het uit. In een interactieve setting nemen we je mee langs alle relevante onderwerpen en laten we je interessante voorbeelden uit de markt – en uit onze eigen ervaring – zien. Een training op maat, waar we de inhoud afstemmen op het werkgebied van het publiek en voldoende ruimte bieden voor vragen en verdieping.

Wil je je inschrijven voor de training? Vul dan onderstaand formulier in.

Wat behandelen
we in de training?

Dagdeel 1 – Woensdagmiddag 15 mei 2024

Inleiding in energiemarkten en batterijen (energiemix, productiefaciliteiten, elektriciteitsmarkten, marktrollen, balancering, flexibiliteit, netcongestie, feiten en fabels, rol van grote batterijen, randvoorwaarden, …).


Dagdeel 2 – Woensdagmiddag 29 mei 2024

Toepassing van grootschalige energieopslag in batterijen (BatScan, kosten/baten, subsidies, verdienmodellen met échte cijfers, risico’s, toekomstscenario’s, relevante partijen, marktvoorspellingen op kwartierbasis, praktijkvoorbeelden, … ).

Onze sprekers

Joost Berkvens
Management

Met zijn financiële kennis en onuitputtelijke ondernemingsdrift heeft Joost aan de wieg gestaan van meerdere wind-, zon- en batterijprojecten. Wat zijn belangrijke economische aspecten aan een batterijsysteem, en hoe financier je zo’n project? Joost weet het.

Rens Knoben
Energiehandel

Als energiestrateeg kent Rens de mechanismen van onze elektriciteitsmarkten uit z’n hoofd. Welke externe factoren oefenen invloed uit, in hoeverre zijn die te voorspellen en welke rol kunnen flexibele energiesystemen spelen? Rens legt het je uit.

Lasse Castenmiller
Systeemontwerp

Van idee tot realisatie, laat dat maar aan Lasse over. Hoe breng je een batterijsysteem van idee naar realisatie, en hoe vitaal is het belang van goede batterijaansturing? Lasse laat het je zien.

 

 

Datums en kosten

Datums: woensdagmiddag 15 mei en woensdagmiddag 29 mei 2024.
Locatie: Omgeving Den Bosch.
Kosten: € 1.199,- per deelnemer. Profiteer van 10% korting voor groepen van 2-5 deelnemers en zelfs
15% korting voor groepen van meer dan 5 deelnemers uit dezelfde organisatie.

Wil je je inschrijven voor de training? Vul dan onderstaand formulier in.

    Eerste Straatje van Best 5
    5211 XH
    ‘s-Hertogenbosch